„Curatenia de primavara” (sau cand toate motivationalele cad )

necon

„Tu esti Conștiință. Conștiința este un alt nume pentru tine.” (Ramana Maharishi). Universul este o creație care se mentine, întreține, autoregenereaza catre evolutia spiritului in scopul apropierii de nivelul Creatorului. Un nivel de constiinta scazut la nivel global afecteaza Constiinta Cosmică. Suntem interconectati si astfel orice gand, cuvant, acțiune ale fiecaruia dintre noi acționează asupra întregului. Depinde de noi in ce parte vom înclina balanța.

După cum ati observat si voi net-ul abundă de sfaturi de tot felul: „sa fii pozitiv”, „idei esențiale pentru o viata împlinită”, „ce sa faci sa fii fericit”, etc.
In acceptiunea mea nu cred ca exista o rețetă a fericirii, nimeni si nimic din exteriorul nostru nu stie mai bine decat noi ce ne împlineste si ne bucura sufletul. Degeaba încerci sa fi ZEN, pentru ca asa te-a sfatuit cineva anume, daca in interior nu ai curățat „buruienile”. Nu ai facut o „curățenie de primavara”. Ii admir pe cei care trec prin focurile iadului pentru a ajunge la lumina, trec printr-o revolta interioară profundă, plecând de la negarea de sine, a acestei lumi cu conditionarile ei si pana la a se îndoi de existență lui Dumnezeu. Dar altfel nu se poate, fara curățenie interioară nu poti spune ca esti pregatit sa plantezi semințele pentru un drum nou. Va spun toate acestea din proprie experienta pentru ca am trecut printr-o astfel de perioada care m-a marcat profund si chiar daca inițial a fost dureros in final s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru mine. Marile crize ii determina pe oameni sa se schimbe atunci când rătăcesc Calea , iar când interiorul se schimba atunci si realitatea exterioară se schimba.
Nemulțumirile si frustrările interioare sunt rezultatul conditionarilor, constrângerilor, credințelor, tiparelor comportamentale dobândite încă din copilărie, apoi scoala si societate, de a ne identifica cu mintea. „Tu nu esti mintea” (Eckhart Tolle). Toate acestea conduc la suprimarea autenticității, a spontaneității, deci a Sinelui Interior, ceea ce are ca efect ipocrizia, minciuna si tot ceea ce derivă din acestea. De fapt conduce la disocierea de noi si de ceilalți si astfel ajungem sa nu ne mai regasim, sa intrăm intr-un labirint din care nu mai găsim iesirea. Pentru a se elibera de constrângeri oamenii devin conflictuali, apelează la adictii de tot felul (alcool, droguri, sex, mancare, munca in exces). Exista multa frica si neincredere acumulate care au format un scut in jurul fiecaruia, impiedicand evolutia si actiunile  si e nevoie de curaj si vointa pentru a reusi sa iesiti din tipare si automatisme. Nu este usor pentru ca mintea va incerca tot timpul sa va readucă in „zona de confort” si astfel sa reintrati in acelasi cerc care generează blazare, lipsa de interes si cresterea nivelului de stres.
Doar când veti descoperi adevarata identitate, când veti trai fiecare zi conform Sinelui Autentic, atunci veti afla ce este fericirea, mulțumirea, recunostinta.

Te rog să îmi lasi un comentariu mai jos prin care să îti expui punctul de vedere referitor la articol.

Cu recunostinta ,

Liliana

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s