Din lumea interioara adunate – Partea a-II-a

 

calea

-Daca ierti dar nu uiti , inseamna ca nu ai iertat. Pentru multi a ierta este o utopie pentru ca nu pot trece de bariera impusa de minte, ceea ce este in detrimentul sufletului . Neiertarea alimenteaza un rau personal, resentimente , furii , care adaugate la ceea ce este acumulat deja intretin un conflict interior greu de gestionat , care in timp se proiecteaza in exterior asupra celorlalti. Iertati, pentru ca si Dumnezeu iarta greselile noastre si nu ascultati ispita (mintea), pentru a va mantui de cel viclean.

– Mintea te mentine in trecut sau in viitor, doar asa supravietuieste , ori suferi dupa ce a fost (inseamna ca nu ai inteles lectiile si continui sa le repeti ) , ori te ingrijorezi de ceea ce va fi. Nu te lasa sa traiesti prezentul si astfel pierzi oportunitati ,nu evoluezi ,esti prins in capcana vibratiilor joase,negative.

– Schimbarea pe care e nevoie sa o facem ,si asta cat mai repede, este la nivel de conceptii si tipare comportamentale ,acea programare conceptuala care a fost impregnata in inconstientul colectiv cu foarte multi ani in urma si continuam sa o transmitem si copiilor nostrii .Iata unde s-a ajuns datorita ignorantei noastre ,a obiceiului de a „baga capul in nisip” sau „lasa ca merge si asa” ,a victimizarii ,a asteptarii sa ne salveze cineva si tot asteptand ,in curand nu mai ramanem cu nimic ,iar un popor fara identitate ,nu exista.

 –Tot ceea ce primesti este spre binele tau ,important este cum te pozitionezi tu fata de situatiile respective. Cu smerenie sau opunand rezistenta ? Asta face diferenta intre a evolua si a repeta continuu un tipar comportamental care te mentine in negativitate.

 –In dimensiunea fizica relatiile de cuplu au la baza co-dependenta. Partenerii intra intr-o astfel de relatie traind cu iluzia ca celalalt va compensa golul emotional creat in copilarie , este vorba de acele necesitati de baza (iubire, acceptare ,atentie) care nu au fost indeplinite la timpul respectiv.Astfel ,dupa un anumit timp constata ca nu sunt impliniti , fericiti ,chiar daca initial au simtit atractie si chiar iubire (in acceptiunea lor). Intr-o relatie de iubire autentica nu se intra cu jumatati de masura ,cu „rani” emotionale nevindecate ,deoarece nimic cu poate produce mai multa frustrare decat sa descoperi ca persoana in care ai investit sentimente ajunge sa te ignore , sau mai rau sa te respinga.

-Fara iubire esti un trup fara viata ,cand vei atinge starea de gratie de a te iubi pe tine si tot ce te inconjoara ,nu vei mai cunoaste suferinta.

 –Care este diferenta dintre o floare artificiala si una naturala ? Cea naturala are viata ,isi ia seva din pamant si energia de la soare,creste,se dezvolta ,bucura ochiul privitorului, transmite in jur valoarea semintei din care a crescut.

 –Adevarata  schimbare porneste intotdeauna din interior , de aceea nu este indicat sa intervii in destinul celorlalti considerand ca-i ajuti , pentru ca fiecare se afla la un anumit nivel pe Calea vietii, pentru orice existand un timp al “coacerii”. Fiecare va realiza schimbarea atunci cand va considera ca este momentul potrivit. Tu ,intre timp , ocupa-te de evolutia ta. Si nu uita : iubeste-te si daruieste iubire.

Te rog să îmi lasi un comentariu mai jos prin care să îti expui punctul de vedere referitor la articol.

Cu recunostinta ,

Liliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s