Sodoma si Gomora

sodoma

“ Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer de la Domnul
Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia.
Femeia lui Lot însă s-a uitat înapoi şi s-a prefăcut în stâlp de sare.
Iar Avraam s-a sculat dis-de-dimineaţă şi s-a dus la locul unde stătuse înaintea Domnului
Şi, căutând spre Sodoma şi Gomora şi spre toate împrejurimile lor, a văzut ridicându-se de la pământ fumegare, ca fumul dintr-un cuptor.
Dar, când a stricat Dumnezeu toate cetăţile din părţile acelea, şi-a adus aminte Dumnezeu de Avraam şi a scos pe Lot afară din prăpădul cu care a stricat Dumnezeu cetăţile, unde trăia Lot.
Apoi a ieşit Lot din Ţoar şi sa aşezat în munte, împreună cu cele două fete ale sale, căci se temea să locuiască în Ţoar, şi a locuit într-o peşteră, împreună cu cele două fete ale sale. “(Geneza – cap.19)

„Tu esti Constiinta .Constiinta este un alt nume pentru tine.” (Ramana Maharishi).
In prezent ,omenirea trece printr-o criza profunda de constiinta ,de rasturnare a scarii valorilor ,de degradare morala ,manipulare si fatarnicie in toate segmentele vietii ,de orientare a oamenilor spre tot ceea ce este fals , spre cantitate in detrimentul calitatii ,spre tot ceea ce este forma ,imagine dar fara fond. Concluzia este ca traim intr-o realitate   falsa  ( a EGO-ului ),a non-valorilor ,iar cei care expun ceea ce poseda ( fizic, situatie materiala , pozitie sociala) intr-un mod fatis ,sunt doar o forma fara continut ,doar poleiala .Pentru a ajunge la stralucirea diamantului carbunele trece prin multe procese profund transformatoare. Asa este si cu omul ,drumul autenticitatii ,al evolutiei este mai anevoios decat cel al unei existente false.O existenta falsa este frustranta si consumatoare de energie ,este o iluzie.
Suntem la sfarsitul unui ciclu Universal si de noi depinde daca se va repeta istoria (Sodoma si Gomora ) sau o vom rescrie,daca mergem pe calea distrugerii sau a evolutiei. Universul este o creatie care se mentine,intretine,autoregenereaza, catre dezvoltarea spiritului in scopul apropierii de nivelul Creatorului, doar prin iubire si etica Un nivel de constiinta scazut la nivel global afecteaza Constiinta Cosmica ,deoarece suntem interconectati si orice gand, cuvant ,actiune a fiecaruia dintre noi actioneaza asupra intregului. Important este sa nu privim in urma (in trecut) ca femeia lui Lot ,ci doar in prezent. Suntem aici pentru a ne dezvolta, pentru a evolua si daca ne deplasam prin viata suferind si gandindu-ne la ce a fost sau avand expectatii la ceea ce va fi ,ramanem captivi in trecut sau viitor (care nu exista), in inchisoarea mintii si a timpului. Nu ar fi mai bine sa intâmpinam zambind si cu bucurie toate ofertele? Ele vin pentru a ne determina să trecem la un nivel următor, chiar dacă forma în care apar nu este cea mai plăcută (tocmai pentru ca acolo este zona unde mai avem de lucru cu noi ) .În general ne sunt puse sub semnul întrebării credintele ,convingerile, tiparele comportamentale, obiceiurile, adânc înrădăcinate, dar asta nu înseamnă că au fost gresite ci faptul ca e necesar sa constientizam ca ne-au condus de fiecare data in acelasi punct in care ne blocam si tot ceea ce avem de facut este să multumim si să nu ne revoltam ,sa opunem rezistentă schimbării.Pentru a trece la level 2 este necesar sa realizam transformarea interioara (gen mitul pasarii Phoenix) , sa trecem de blocajele conceptuale ale unei minti impovarate de trecut ,altfel nu putem rezolva nefericirea din exterior ,nu putem schimba realitatea.
Voi ce cale urmati : cea a distrugerii sau a evolutiei ?

Te rog să îmi lasi un comentariu mai jos prin care să îti expui punctul de vedere referitor la articol.

Cu recunostinta ,

Liliana

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s