In Hristos sta indumnezeirea omului

crucea

 

„Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Unicul Său Fiu L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Pe cât a coborât El la noi, pe atât ne-a deschis nouă drum ca să ne înălţăm spre El. (Ioan 3, 16). Aşadar, Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om pentru ca omul păcătos şi muritor să fie ridicat din păcat şi moarte, să devină sfânt şi să trăiască veşnic, deoarece el a fost la început creat după chipul lui Dumnezeu Cel Sfânt şi veşnic viu. Prin lucrarea Sa mântuitoare, de unire a omului muritor cu Dumnezeu Cel veşnic, Iisus Hristos vindecă şi curăţeşte firea umană de ceea ce îi este nesănătos şi nefiresc, adică păcatul şi moartea, survenite ca urmare a despărţirii omului de Dumnezeu prin neascultare, neînfrânare şi nepocăinţă (cf. Facerea 2, 17 şi Romani 6, 23 ).

Creatia lui Dumnezeu este eterna , iar OMUL face parte din Creatie ,  rolul sau fiind acela de a ajunge la nemurire , la viata vesnica , sa evolueze  si sa revina la starea initiala de Constiinta pura , de lumina , pentru ca nimic nu se pierde totul se transforma, cultivand iubirea si bunatatea .Pentru a ajunge la starea sa initiala de Constiinta pura, tot el este cel care poate distruge raul si suferinta (transformand Intunericul in Lumina) care , vieti la rand, il tin legat de Planul Fizic.

Ceea ce experimentam in viata este oglinda  adevarului despre noi, despre interiorul nostru,  emotiile , sentimentele mai mult sau mai putin vindecate . Exteriorul  reflecta interiorul , ceea ce vedeti si  auziti in jurul vostru  este  lupta  EGO-urilor.  Unul tipa , altul nu se lasa mai prejos , altii  umilesc considerandu-se  superiori  celor care  “nu au reusit sa se realizeze in viata “ , etc. Pentru vindecare, schimbare a mentalitatii ,deci  evolutie spirituala , RENUNTATI  LA TRECUT , la orice gand sau comportament care nu slujesc Iubirea  si pe Dumnezeu  , curatati toate straturile EGO-ului pentru a ajunge la esenta, la Sinele Autentic din voi , la Constiinta. Cautati in “dulapul interior” si priviti cu atentie , fiti sinceri  cu voi ,nu cumva  ati uitat ceva “ gunoi “ ? Faceti curatenie , fara menajamente , nu mai pastrati nimic din trecut , din ceea ce nu va mai foloseste . Lasati in urma tot balastul emotional acumulat , toate emotiile  si sentimentele reprimate , toate fricile ,furiile , nemultumirile , tot ce nu se aliniaza noii energii , noii vibratii , pentru a  fi pregatiti  transformarilor la care asistam si celor ce vor urma.. Ati vazut ce greu este cand amanati  sa faceti curatenie , cand se aduna mult praf  , efortul de a-l indeparta este mult mai mare , nu-i asa ? Simtiti  ca va sufocati , ca lipseste  prospetimea si lumina.. “Curatarea”  nu este usoara ,poate fi dureroasa pentru ca dati peste rani vechi ,energie negativa neeliberata la timp , dar altfel nu puteti darama blocajele din interiorul vostru , precum si cele dintre voi si ceilalti. Chiar daca uneori  poate fi coplesitor din cauza haosului din jurul vostru , faceti tot posibilul sa fiti Prezenti ,sa ramaneti calmi , relaxati si in echilibru  Pentru ca de multe ori este nevoie sa treceti prin Iad pentru a ajunge la Lumina .

“Invredniceste-ma Doamne sa fiu martor marturisitor martir al dumnezeirii Fiului Tau Iisus  Hristos pe pamant “ – rugaciunea Parintelui Arsenie Boca.

Cu recunostinta,

Liliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s