CALEA SPRE MANTUIRE – CALEA LUI DUMNEZEU

divin

 

Toti oamenii ,fara deosebire ,suntem in acelasi timp si fiii oamenilor si fiii lui Dumnezeu (Ioan 1,12-13).Adica dupa trup suntem fapturi pamantesti,iar dupa duh fapturi ceresti,care insa petrecem vremelnic in corturi pamantesti (II Corinteni 5,1).

Toti  suntem inzestrati cu liberul arbitru ,acela de a alege  o cale din cele doua  ce se deschid inaintea noastra :

-o cale lina ,plina de ademeniri ,pe care o aleg cei mai multi.Aceasta este calea lumeasca, calea pierzaniei de unde nu se mai intorc, pentru ca ratacesc cararea care duce Acasa. Pe aceasta cale merg cei care asculta de o vraja ,aceea a pacatului , iar cu vremea le slabeste mintea si de asa fel le-o intoarce ,incat ajung sa zica raului bine si binelui rau (Isaia 5,20) si nu mai vor sa se intoarca.Vremea li se gata , puterea li se stinge si asa ii prinde noaptea (Ioan 9,4) –moartea – ramasi rataciti de Dumnezeu si neintorsi Acasa. Pentru Dumnezeu sunt morti , inconstienti spiritual, sunt doar trupuri ,si desi traiesc ,sunt pe calea pierzaniei ,asa cum au calatorit mii de ani toti fiii lui Adam.

-o cale ingusta ,abrupta  si putini sunt cei ce o aleg. Dumnezeu in mare mila sa  si din iubire pentru oameni a trimis pe Fiul Sau pentru a ne intoarce  de pe calea gresita si a ne arata calea mantuirii ,care este chiar cararea pe care a mers Dumnezeu Insusi ca Om adevarat , facandu-ni-Se pilda intru toate  (Ioan 13,15) .Cine vrea sa se mantuiasca are de trecut prin trei incercari : lumea, trupul si diavolul.  Lumea reprezinta categoria oamenilor necredinciosi, ai pacatului , care prin faptele lor vor face tot ce le sta in putinta pentru a te ademeni si a te indeparta de la calea ta. Pentru a-i birui  este nevoie de rabdare , iertare si rugaciune. A doua incercare este trupul  ,vremelnic  ,care  te ispiteste prin cele 5 simturi pe care le are in dotare .Astfel fiecare suflet duce un necredincios in spate – trupul. „Toti cei ce umbla dupa placeri,de orice fel,nu vor scapa de primejdii,caci sub orice placere e incolacit un sarpe .Dupa cuvantul Sfintilor, toata stradania diavolului aceasta era si este , ca sa desfaca dragostea sufletului nostru de Dumnezeu si s-o lege de orice altceva afara de Dumnezeu.Drept aceea vrajmasul,ca sa-si ajunga tinta faradelegii ,imbie sufletului ispita intai,cea prin placere,aducandu-i momeli placute la vedere si bune la gustare -potrivite cu fiecare putere franta a sufletului,in parte, iar pe trup il impinge sa le implineasca cu lucrul si sa le faca tot mereu.Vrea vicleanul ,ca pe niste lipsiti de bucuria vederii lui Dumnezeu , pe care ne-a furat-o ,sa ne mangaie invatandu-ne sa iubim placerea , binestiind vicleanul ca asta stinge iubirea de Dumnezeu si intuneca mintea de la vederea Lui”  (Parintele Arsenie Boca). A treia incercare este diavolul , razboiul mintii omului cu mintea cea vicleana (EGO) ,iar cele trei arme  asupra diavolului sunt: Numele Domnului si al Maicii Domnului, Sfanta Cruce si smerenia sufletului.De la carma mintii depinde pe ce cale mergem si unde sa ajungem.

Omul complet,desavarsit ,consta din trup,suflet si duh . Trupul este locuinta sufletului , sufletul este locuinta duhului .Tot omul are suflet  ,dar nu toti au duhul lui Dumnezeu. Omul  numai cu trup si suflet este inconstient spiritual ,nu este desavarsit. Sufletul cand urmeaza calea duhului  se inalta spre Dumnezeu , iar cand satisface trupul , cade in poftele diavolului.

Daca oamenii ar fi inteles  mesajul  ca pentru a ajunge la Dumnezeu trebuie sa urmam Calea lui Isus  , acum , dupa 2000 ani , omenirea  ar fi aratat altfel ,dar realitatea  ne spune ca trecem printr-o profunda criza de constiinta, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit  pentru ca  a doua venire a lui Iisus  va reprezenta bilantul “activitatii” fiecaruia dintre noi  .Va judeca viii  si mortii.

Cu recunostinta,

Liliana

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s