Din lumea interioara adunate-Partea a-V-a

„Spiritualitate înseamnă trezire. Majoritatea oamenilor, chiar dacă nu o ştiu, sunt adormiţi. Ei s-au născut adormiţi, trăiesc adormiţi, se căsătoresc în somn, nasc copii în somn, mor în somn — fără să se trezească vreodată. Nu înţeleg niciodată farmecul şi frumuseţea acestui lucru pe care noi îl numim existenţă umană. Ştiţi că toţi misticii – catolici, creştini, necreştini, indiferent de credinţă, indiferent de religie – sunt unanimi într-un singur lucru: că totul e bine, totul e bine. Chiar dacă totul e o harababură, totul este bine.
Ciudat paradox, desigur. Dar, în mod tragic, majoritatea oamenilor nu ajung să vadă că totul este bine, pentru că sunt adormiţi. Au doar un coşmar ” – Anthony de Mello

 

-Noi nu vedem oamenii şi lucrurile aşa cum sunt , ci aşa cum suntem noi. De aceea, când doi oameni se uită la ceva sau la cineva, există două reacţii diferite. Totul se transformă în bine pentru cei care au credinta ,pentru cei care se trezesc. Cu cat reusesti sa nu te mai identifici cu EGO-ul, cu atat vei fi mai mult în armonie cu tine dar si cu tot ce te inconjoara ,pentru că nu-ţi mai este frică să fi jignit, sau să nu fi agreat,nu mai ai dorinţa de a-i impresiona pe ceilalţi, si nu te mai simţi nevoit sa dai tot felul de explicaţii. Nimeni nu este rău cu tine. Nu te respinge nimeni niciodată,oamenii resping doar ceea ce li se pare că eşti tu. Până când oamenii nu se trezesc, ei nu fac altceva decât să accepte sau să respingă imaginea lor despre tine. Totul se petrece in minte.Trezirea implica să-ţi trăieşti viaţa aşa cum simti ca e bine pentru tine ,dar nu intr-un mod egoist. Egoism este atunci cand ai pretentia ca alţii să-şi trăiască viaţa aşa cum crezi tu că este potrivit gusturilor tale , mândriei tale ,profitului tau sau dorintelor tale. Asta înseamnă egoism . Când tu te schimbi si ceilalti se vor schimba si bineinteles tu îi vei vedea altfel. Daca esti conflictual ,asta vei atrage, daca in relatia ta cu ceilalti raspunzi cu bunatate si intelegere ,astfel de situatii vei atrage.

 

-Comunicati deschis,fiti autentici ,nu va mai reprimati trairile,sentimentele ,pentru ca veti adauga furii,nemultumiri la corpul durere existent (suma emotiilor si gandurilor negative) .Corpul durere alimenteaza EGO-ul si reprezinta bariera in fata iubirii,bucuriei ,deci al Sinelui autentic.

 

Iubirea neconditionata este forta, este combustibil,creaza si uneste ,este esenta vietii,este menirea noastra pe acest pamant de a o descoperi si a ne inalta la Dumnezeu.

 

-Fara iubire esti un trup fara viata ,cand vei atinge starea de gratie de a te iubi pe tine si tot ce te inconjoara ,nu vei mai cunoaste suferinta.

 

-Oare scopul nostru sa fie anularea pacatului originar care a dus la indepartarea de Dumnezeu si „caderea” noastra in aceasta dimensiune fizica , duala ? Atunci singura solutie este sa cream o punte masculin-feminin , Yin-Yang , prin transcenderea EGO-ului.

Cu recunostinta,

Liliana

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s