Teama de a iubi = imaturitate emotionala

 

copii

“Ceea ce pentru EGO inseamna slabiciune , reprezinta de fapt singura putere adevarata” (Eckart Tolle ).

„Pe malurile unui lac din India de Nord, era odata o pasare mica cu doua capete, unul la dreapta, unul la stânga si un singur corp. Într-o zi, în timp ce se învârtea cautându-si de mâncare, cu ochii capului din dreapta vazu un fagure de miere salbatica pe care se si arunca. Capul din stânga spuse: „Da-mi si mie!” Dar capul din dreapta nu-l asculta si mânca fagurele pe nerasuflate. Atunci, capul din stânga jura razbunare si în timp ce pasarea hoinarea prin padure, la stânga se ivira niste bobite foarte amare. Capul din stânga le vazu primul si, desi sia ca nu sunt bune si ca fac rau la stomac, ciuguli totusi câte putu. Se gândea între timp: „Ne va durea burta, dar macar asa egoistul din partea cealalta va învata ce este solidaritatea.” Cum boabele erau otravitoare, la putin timp dupa aceea pasarea se simti cuprinsa de niste dureri înfioratoare, iar în scurta vreme, îi pricinuira moartea. Murira si cele doua capete, cel din dreapta si cel din stânga, pentru ca niciunul nu avusese minte.”

„Relatiile profunde m-au speriat întotdeauna”,recunoaste un student,pentru ca toate par sa impuna mari responsabilitati. Întotdeauna mi-a fost teama ca nu voi putea face fata numeroaselor exigente si cerinte pe care o angajare de acest gen le aduce cu sine. Iar când am gasit în fine curajul sa încep o relatie profunda si stabila, am fost uimit sa constat ca ma simteam mai puternic decât înainte. Din acel moment am avut impresia ca dispun de doua capete, nu de unul, si la fel, de patru mâini, de patru picioare si de o alta lume. Capacitatile mele de a ma realiza si de a evolua s-au dublat, asa cum s-au dublat si alternativele pe care le aveam la dispozitie. Acum mi-e mult mai usor sa-i iubesc pe ceilalti. Ma simt mult mai puternic si nu-mi mai este frica.”(Bruno Ferrero)

Teama de a iubi autentic, profund,reprezinta  o bariera autoimpusa de minte care asociaza iubirea cu o „rana emotionala” de baza, care il mentine pe individ  intr-o zona de suferinta ,de negativitate ,oprindu-i evolutia , nepermitandu-i sa treaca mai departe de conditionarea, de limitarea respectiva. In concluzie, este vorba de perceptia realitatii determinata de conceptia eronata asupra iubirii .CONCEPTIA COMANDA PERCEPTIA. Schimbarea se realizeaza la nivel de conceptie , in caz contrar  rezultatul va fi acelasi de fiecare data ,individul va „atrage” in viata sa acelasi gen de partener care il va „rani” ,astfel demonstrandu-i  ca teama lui de a iubi este intemeiata.

Liliana

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s