EUL PRETENTIEI

0 ego

Definitia pretentiei (dex) – Revendicare a unui drept; drept pe care și-l revendică cineva.  Convingere (nejustificată) pe care o are cineva despre meritele sale și cerința ca această convingere să fie împărtășită și de ceilalți;  aere de superioritate,ifose.

Mintea, timpul si suferinta sunt specifice Planului Fizic si sunt interdependente.Mintea este un instrument a carui utilitate nu poate fi contestata atata timp cat isi indeplineste sarcina de a rationa,problema apare atunci cand  ajunge sa-ti controleze viata ,ruland in permanenta  intre trecut si viitor, ganduri ,in marea lor majoritate repetitive si inutile .O minte incarcata de trecut si suferinta are o activitate permanenta ,iar acesta este Egoul care s-a identificat cu mintea,acea identitate falsa ,EUL pretentiei ,care incearca sa mimeze Sinele autentic . Aceasta identitate falsa se formeaza pe baza conditionarilor ,a tiparelor ,sabloanelor comportamentale si ne impiedica sa realizam potentialul nativ.Eul pretentiei sau Egoul  pretinde ca el ar fi Sinele Autentic si stie sa-si joace foarte bine rolul , se identifica cu: posesiunile, cu ocupatia, cu statutul social, cu aspectul fizic, cu relatiile, etc. Zgomotul mental creaza suferinta si durere (Frici) ,  dialogheaza  continuu vrute si nevrute , judeca, se plange ,respinge ,speculeaza ,astfel devenind propriul dusman, cauza conflictului interior si chiar a bolii. Conflictul interior se transmite si in exterior prin atacul si apararea impotriva altor Ego-uri ,analizand si judecand care este mai frumos, mai destept ,care detine cea mai frumoasa masina ,iubita, casa ,etc. Eul  pretentiei ,pentru a supravietui, este necesar sa fie alimentat  cu suferinta ,cea mai mare frica a sa fiind frica de moarte , iar pentru a pastra controlul se proiecteaza in trecut  sau in viitor ,tinandu-va departe de momentul cel mai important : Prezentul. Cum puteti face fata  trecutului sau viitorului ? Prin anxietate ,grija, nervozitate ,suferind dupa ceea ce ati pierdut , sau facandu-va probleme de ceea ce va fi, adica dupa situatii care nu exista , sunt iluzorii ,consumatoare de energie vitala .Toti venim  cu un corp emotional si o minte  mai mult sau mai putin incarcate de durere ,iar durerea pe care o creati in prezent este o forma de rezistenta si neacceptare a cursului vietii ,este energie negativa blocata , care se reactiveaza in urma unui eveniment  (un gand sau o “apreciere”  facuta de o persoana ) care rezoneaza cu un tipar al durerii existente ,de baza. Persoanele cu un corp emotional incarcat de trecut , de durere , sunt  victime sau agresori (calai) , se hranesc cu durere, fie provoaca ,fie doresc sa fie provocati.

Cum poti dezmembra  Eul pretentiei ? Prin  exercitiu , prin a fi Prezent , Constient , prin a fi observatorul (Constiinta ) propriei minti, al propriului corp , al propriilor emotii .In orice situatie lasa un  spatiu intre stimul  si raspuns ,foloseste-l responsabil pentru a actiona , nu te grabi sa reactionezi  ,pentru ca vei ramane in continuare prizonierul unei atitudini necugetate care te mentine in zona de negativitate (nu evoluezi spiritual) .  Ocupati-va timpul liber in mod creativ  ,pentru a nu mai lasa posibilitatea mintii sa va abata de la  momentul prezent .Tot ceea ce va orienteaza pe calea sufletului ,va apropie de linistea interioara si  va indeparteaza de zona mintii  .

Liliana

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s