Din lumea interioara adunate – depasirea tiparelor conceptuale

impreuna

1.Daca ai gresit nu te judeca ,nu transforma greseala in suferinta ,vei munci suplimentar pentru a o vindeca , mai bine priveste-o ca pe o treapta pe scara evolutiei .Intelegand rolul ei , circumstantele in care a aparut ,faptul ca este o lectie pe care a fost nevoie sa o integrezi ,astfel vei depasi un prag si nu o vei mai repeta. Judecata apare si atunci cand consideram ca nu ne incadram in sabloanele impuse de societate ca atunci cand eram mici si parintii ne certau : “nu pune mana”, “nu esti bun de nimic” , “stai cuminte”,”ti-am spus ca o sa cazi” . Numai ca acum nu mai suntem copii si putem discerne ,putem depasi tiparele vechi , impuse , cu intelegere si bunavointa fata de noi dar si fata de ceilalti , pentru ca ,sa nu uitam , alaturi de noi sunt multi adulti care asteapta la randul lor acele vorbe pe care ar fi dorit sa le auda in copilarie : “te iubesc” , “suntem fericiti ca esti cu    noi “ , “vrei sa stam de vorba ? “ , “ ce te doare ?”. Tiparele vechi pot fi depasite prin experienta ,printr-o viziune mai larga asupra realitatii ,realizand ca tot ceea ce ne inconjoara face parte dintr-un plan divin si se afla la nivele diferite de evolutie .Privind lucrurile din acest unghi ,intelegand ca perceptia ta creaza realitatea si da valoare vietii ,vei fi mai relaxat , in pace cu tine si cu ceilalti. Un om intelept ,spiritualizat nu are nevoie neaparat de o biserica , el transpune pacea interioara in toate actiunile sale, in relatii, sentimente ,ganduri .

2.Totul este relativ. Realitatea este diferita  pentru fiecare in parte ,pentru ca perceptia este diferita,ceea ce pentru tine este bine ,pentru altul este rau si invers.Ceea ce pentru tine inseamna putin pentru altul este indestulator,de aceea a te compara cu altcineva inseamna  a aprecia progresul si valoarea personala  folosind scara de valori a altcuiva  despre care nu cunosti intregul adevar ,privind in profunzime traiesti de fapt o viata exterioara tie .Astfel,in timp , constati ca esti pe un drum care nu te reprezinta si in loc sa te dezvolti esti tot mai nemultumit si dezamagit. Nu trebuie sa te judeci , pentru ca societatea este bazata  conceptual pe competitie (care de cele mai multe ori se traduce prin dominatie ,lupta unuia impotriva celuilalt ,deci scindare ,separare) in defavoarea colaborarii  ,pe raportarea la modele ,repere care sunt departe de ceea ce este fiecare.

3.Omul complet,desavarsit ,consta din trup,suflet si duh . Trupul este locuinta sufletului , sufletul este locuinta duhului .Tot omul are suflet  ,dar nu toti au duhul lui Dumnezeu. Omul  numai cu trup si suflet este inconstient spiritual ,nu este desavarsit. Sufletul,cand urmeaza calea duhului  se inalta spre Dumnezeu , iar cand satisface trupul , cade in poftele diavolului. Mintea si corpul emotional sunt interdependente , se „alimenteaza” reciproc si cu cat sunt mai incarcate de reziduuri ale trecutului , de negativitate ,relatia cu divinitatea se pierde .Iisus este seva (via) din care se hranesc mladitele viei (oamenii) si asa cum mladitele viei se usuca cand sunt indepartate de pe butucul viei ,tot astfel , oamenii care s-au departat de Calea lui Iisus , sunt trupuri fara viata , care nu dau roada ,au ales calea bolii si a mortalitatii. Departarea de divinitate se transpune in realitate prin conflict interior, frustrare, nemultumire ,de aceea e necesar sa traim in acord cu Sinele autentic si cu ritmul Unversului ,respectand legile divine prin cultivarea iubirii ,bunatatii, compasiunii, corectitudinii.

4.Ce puteti face pentru a fi multumiti ? Ce puteti face pentru a depasi conditionarile acestei societati ? Cum puteti dobandi acea stare de bine interioara ,care va ajuta sa evoluati spiritual ,sa va dezvoltati din interior cu efecte in exterior ? Poate veti gasi raspunsurile astfel:

-puteti renunta la un job bine platit in favoarea unuia mai prost platit dar care va implineste?

-puteti sa renuntati la lux in favoarea simplitatii ,fiind multumiti cu putin si recunoscatori pentru ceea ce aveti ?

-puteti sa renuntati la ambitie, orgoliu ,vanitate (la EGO) cand interactionati cu cei din jur ?

-puteti sa cedati macar o data in fata unui interlocutor intelegand ca nu puteti avea dreptate intotdeauna ?

-puteti sa iertati pe cei care au gresit fata de dvs. ?

-puteti sa va bucurati de realizarile  celorlalti ?

-puteti sa-i acceptati pe ceilalti  asa cum sunt ?

-puteti sa spuneti  : “sunt recunoscator pentru ceea ce am si pentru ceea ce primesc” ;”multumesc” ; “te iubesc”  ; “iarta-ma” ?

-puteti sa comunicati asertiv cu ceilalti fara sa jigniti ?

-puteti sa empatizati cu ceilalti ?

-puteti sa oferiti fara sa puneti conditii ?

-puteti sa iubiti fara sa puneti conditii  ?

Liliana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s