Din lumea interioara adunate- Partea a-VII-a

 

lili

 

-Realizezi ca mintea egotica este cea care te impiedica sa fi TU , la nivelul  potentialului tau ? Frica (de abandon, de ceea ce zice lumea, de a nu fi iubit , de a nu fi acceptat de ceilalti ,etc) – creatia EGO-ului pentru a supravietui – este cea care te mentine intr-o stare de negativitate , iti suprima propria individualitate , propriile trairi si sentimente. Cine te abandoneaza ,te judeca pentru ca esti TU , esti autentic,inseamna ca NU TE IUBESTE.  Ce alegi ? Sa hranesti EGO-ul sau  sufletul ? Pentru ca in exterior “dai bine” ,dar in interior “mori” putin cate putin in fiecare zi .Peste ani vei realiza ca ai trait o viata intreaga fara …viata ,pentru ca te-ai indepartat de suflet, de divinitate. 

Inainte sa te grabesti sa judeci actiunile celorlalti ,gandeste-te ca si ei au problemele lor emotionale nevindecate. De fapt judecandu-i pe ei te judeci pe tine, pentru ca ei sunt oglinda ta.

-Ce inseamna sa fi  Prezent,constient ? In viziunea mea  : sa realizezi eliberarea din minte , sa fii in starea fara ganduri,pentru ca mintea  este un instrument care te ajuta sa rationezi ,in rest ,tot zgomotul pe care il produce este inutil ,te mentine intr-o stare de suferinta si-ti consuma energia vitala. Usor de zis ,dar ca de obicei practica ne omoara. Cu aceasta ma confrunt si eu ,in orice moment sunt propriul observator. Prin exercitiu zilnic imi observ emotiile,gandurile ,recunosc ca mai am si recaderi in inconstienta (e vorba de inconstienta spirituala) si ma trezesc ca reactionez in loc sa actionez , iar cand reactionez nu fac decat sa alimentez corpul durere care ma mentine in negativitate ,la o frecventa joasa a vibratiei , adica ma scoate din Prezent. Consider ca persoanele prezente ,conectate la Sinele autentic sunt creativii ,artistii ,pot accesa starea fara ganduri ,deci ar fi o solutie implicarea intr-o activitate creativa , care te imbogateste spiritual (nu degeaba este numita creatie , izvoraste din forul interior si il alimenteaza in acelasi timp ). De ajutor mai sunt rugaciunea,iertarea si rabdarea.

-Perceptia mea asupra majoritatii oamenilor este o bataiala continua ,sterila,o lupta epuizanta pentru intretinerea trupului ,a carcasei ,pentru supravietuire ,ceea ce reprezinta in ultima instanta latura animalica din om ,demonstrand ca nu au evoluat prea mult fata de perioada omului grotelor. Preocuparile lor de baza sunt: procurarea hranei, sex , acoperis deasupra capului.Acestea sunt conceptiile cu care au fost indoctrinati : te nasti, scoala, te casatoresti, serviciu ,faci copii, iesi la pensie si …mori.Atat. Pentru ei hrana sufleteasca este o utopie ,pierdere de timp ,pentru ca nu-i asa , ce sens are sa hranesti ceva subtil ,ceva ce nu poate fi atins. Si aceasta „se vede” in toate segmentele lor de viata : profesional, personal , social ,etc.

-Ce inseamna sa fi integru ? Sa ai curajul sa fi tu ,sa ai curajul sa-ti exprimi trairile si sentimentele ,sa fi liber ,autonom ,maturizat emotional , sa nu ai frici, sa nu te risipesti in dependente si suferinte  . Sa descoperi sensul vietii tale.

Liliana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s