Din lumea interioara adunate-Partea a-VIII-a

„Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI ,a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia , gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat ,respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat , pentru el va fi acelasi lucru , fiindca A FI TU INSUTI este cea mai mare binecuvantare a EXISTENTEI . Un om adevarat , sincer , care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi , inconstienti cu spiritul adormit ” – OSHO

-Conditionarile (programarea conceptuala impusa de sistem) genereaza frici , iar fricile genereaza dependente si toate se “alimenteaza” reciproc.

-Dependenta este masca pe care oamenii o poarta pentru a-si ascunde fricile si reflecta degradarea interioara , lipsa de integritate , a stimei de sine, de incredere , neacceptarea. Prin dependenta pretindem ca ceva sau cineva exterior noua sa compenseze acele goluri  create in corpul emotional de-a lungul timpului, numai ca singura cale de vindecare a acestora este prin munca interioara.Cea mai grea calatorie a omului este cea interioara pentru ca intotdeauna se intalneste cu propria Umbra , cu propriile frici, cu  durerile acumulate prin suprimarea Fiintei (datorate conditionarilor). De aceea amana…amana ceea ce , de fapt ,  il poate salva de suferinta pe care si-o provoaca singur : recunoasterea Umbrei , curajul de a fi cinstit fata de el, de a se accepta asa cum este ,cu plusuri dar si cu minusuri , sa le integreze , fara sa se mai judece si sa mearga mai departe. Cand realizezi ca nu este nici o tragedie sa nu fi perfect , ca poti gresi fara sa te judeci , ca poti fi tu fara teama de a nu fi acceptat sau iubit , inseamna ca ai reusit sa scapi de ceata egoului , de masca iluzorie care impiedica Sinele sa se manifeste.

-Este nevoie sa acordam o atentie deosebita calitatii hranei :spirituala, a trupului si informationala, adica pentru spirit , trup si minte. Se pare ca cea informationala este definitorie pentru destinul fiecaruia.

-Un om imatur emotional este un om vulnerabil, usor de manipulat. Iata cum poate fi manipulata o comunitate ,sau chiar o natiune.

-Cand inima vrea ceva ,are grija mintea sa te readuca in „zona de confort” si uite asa apare conflictul interior intre ceea ce ai fi facut si ceea ce nu ai reusit , fara sa iti dai seama te invarti in jurul cozii ,fara sa treci mai departe de „cum ar fi fost daca …? „.Asta e mintea , te mentine intr-o stare de negativitate ,de frustrari si nemultumiri,pentru ca ea asa supravietuieste.

-Crestem o generatie de tineri cu mentalitate de victima, hipersensibili ,frustrati ,fara pofta de viata. Oare doar tinerii  sunt astfel ?Uitati-va la adulti . Roboti antrenati , programati conceptual de mici ,de un sistem bine pus la punct (ancorat in materialitate ) , indemnati sa „consume „absolut tot ceea ce li se impune ,fara sa iasa din rand ,fara opinii personale .Cei care „scapa” din temnita conditionarilor sunt considerati ciudati sau rebeli. Aceia au sansa de a depasi conditia de sclav ,au sansa sa isi urmeze vocatia ,sa-si puna in valoare potentialul nativ ,fara sa fie nevoiti sa depinda de altii sau sa imita modele care nu-i reprezinta. Realizeaza cineva ca tinerii sunt adultii de maine care vor ingrosa randurile celor imaturi emotional ?

-Daca iti este mila de sarac ii porti traista. Ma refer la cei saraci spiritual,care se victimizeaza in permanenta ,doar se va gasi cineva sa le duca traista.Nu realizeaza ca stationeaza in negativitate si ii trag si pe altii dupa ei, nu vor sa depaseasca autolimitarile , considerand ca au un beneficiu .Bineinteles ,de moment,pentru ca o astfel de atitudine conduce la boala. In fiecare zi intalnesc astfel de cazuri .

 

Liliana

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s