Traind in trecut nu vei afla niciodata ce este dincolo de el

0 cartofi

Sacul de cartofi din ghiozdan si ura pe care o purtati în inima voastră…

” Într-o zi, o învătătoare le-a spus copiilor din clasa ei să vină cu o pungă de plastic cu câțiva cartofi. Fiecare cartof va primi numele unei persoane pe care copilul o urăște.A doua zi, fiecare copil a adus cartofi. Unii aveau doi cartofi, altii trei… în timp ce câțiva aveau cinci. Învățătoarea le-a spus că trebuie să care în ghiozdănelul lor pungile cu cartofi timp de o săptămână, oriunde ar merge. Zilele au trecut… copiii au început să se plângă de mirosul puternic dat de cartofii mucegăiți. De asemenea, cei care aveau cinci cartofi aveau o pungă mai mare și mai grea comparativ cu cei cu doi sau trei cartofi.La sfârșitul săptămânii, copiii au fost ușurați că jocul s-a încheiat. Învățătoarea i-a intrebat: “Cum v-ați simtit cărând după voi o săptămână întreagă o pungă cu cartofi?”Copilașii au spus tot ce aveau pe inimă, plângându-se de problemele cu care s-au confruntat în timp ce transportau cartofii urât mirositori. Învățătoarea : “Asta se întâmplă când purtați ură în inima voastră pentru o persoană. Mirosul de ură vă va contamina mintea și va fi purtat de voi oriunde mergeți, Daca nu puteți tolera mirosul de cartofi mucegăiți.. pentru doar o săptămână, vă puteți imagina cum este să purtați  ură în inima voastră pentru o viață întreagă? “

Lumea materiala este manifestarea  fizica  fie  a iubirii , fie a fricii din constiinta fiecaruia.  Ura, resentimentul , furia,vinovatia,gelozia,victimizarea  sunt de fapt   durerile , ranile  emotionale  cu care venim din trecut  ,dar si cele pe care le adaugam in aceasta existenta , sunt FRICI . Mecanismele de gandire sunt acelea care provoaca starile de frica. Gandurile  genereaza emotii , care reprezinta  reactii ale corpului ,iar reactiile corpului  ce indica ?” Pericol “ . Emotia generata este FRICA. Ca intr-un cerc vicios frecventa de vibratie  a emotiei hraneste tiparul de gandire initial. Toate aceste emotii dauneaza corpului si se transmit si celorlalti   ,iar  reminiscentele  durerii lasate de aceste emotii se acumuleaza in timp si formeaza un camp energetic de vibratie joasa .Si toate sunt produsul mintii  .Cat timp va identificati cu mintea, viata va este condusa de Sinele fals, ( EGO ). Sinele fals este foarte vulnerabil si se considera amenintat in permanenta , chiar daca din exterior  pare a fi puternic .  Fricile sunt   lipsa iubirii  ,neacceptarea , prea mult EGO si prea putina  credinta .Suferintele  apar in urma nevoii , a dorintei de ceva anume  : de a fi acceptati, iubiti , nefiind capabili sa ne acceptam , sa ne iubim  , “cersim “ in  exterior. Dar exteriorul niciodata nu ne va oferi ceea ce numai noi putem sa o facem : sa ne iubim , sa ne acceptam , sa ne respectam .Se mai poate intampla sa devenim agresivi , conflictuali pentru ca asa am vazut si am invatat  . Am invatat sa avem reactii , sa etichetam  totul in bine sau rau ,tot ce nu ne convine  si consideram ca nu este corect fata de noi. Am invatat sa traim in trecut  si ratam prezentul. “Cea mai mare parte  a suferintei oamenilor este inutila . Este creata chiar de dumneavoastra  , atat timp cat viata va este condusa de mintea care nu este supusa observarii.Cu cat sunteti mai capabili sa respectati si sa acceptati clipa Acum , cu atat sunteti mai liber de durere si suferinta si de mintea egocentrica “ (Eckhart Tolle). CU CAT OPUNEM REZISTENTA RAULUI CU ATAT IL IMPUTERNICIM,il amplificam , ii dam putere ,fara sa constientizam  ne incarcam cu vibratie joasa  si noi  , dar si pe ceilalti.

Merita oare atata suferinta ,merita sa caram  dupa noi balastul (sacul de cartofi) acumulat  de atata   timp ? Si pentru ce ?  Nu putem renunta la mandrie, la vanitate ,nu putem sa mutam atentia si catre noi  ? Poate de multe ori solutia problemelor se afla in noi .Facem parte din intreg , energetic  suntem interconectati  ,iar universul , deci si noi ne autoregeneram ,crestem doar prin forta Iubirii  .Daca vom cultiva raul  ne vom autoanihila.

Iubiti-va si iubiti !

Iertati-va si iertati!

Liliana

Reclame

Un gând despre „Traind in trecut nu vei afla niciodata ce este dincolo de el

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s