Suferinta sau iubire ?

 

Frica de nou ,de necunoscut. Egoul este cel care se opune ,care te mentine in „zona de confort” dandu-ti impresia unui beneficiu .De fapt te mentine in zona de suferinta,de negativitate.Singura solutie este sa actionezi in sensul dictat de forul interior,de ceea ce simti ca te implineste .Este ca atunci cand ti se spune ca nu poti sa urci 5 etaje ,iar tu nu o faci pentru ca asa s-a inoculat in subconstient ,a devenit o Frica .Nu poti sa afli daca poti decat daca depasesti bariera pusa chiar de minte : incepand sa urci prima treapta.

 

Nu cumva lupta dintre vest si est  , privind in profunzime ,este de fapt lupta dintre material si spiritual? Aceiasi lupta pe care o poarta fiecare om in interiorul sau ? Cu parere de rau, pot sa spun ca civilizatia occidentului i-a indepartat pe oameni de spiritualitate. Consumerismul  i-a transformat pe oameni in „consumeristi ” de tristete si suferinta.

 

O femeie puternica este autonoma ,maturizata emotional,este femeia care se respecta , se iubeste si nu accepta sa fie dependenta de un barbat.

 

Iisus a spus : „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Mt. 22, 39) si „Porunca noua dau voua, sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu” (Ioan 13, 34; 15, 12). Mantuitorul ne-a indemnat ,intai de toate ,sa ne iubim pe noi ,pentru a-i putea iubi si accepta si pe ceilalti . Dar totusi ce vedem in jurul nostru , la semenii nostri ? IUBIRE EGOTICA. Calea de a iubi precum a iubit Hristos si ne-a indemnat si pe noi , sta in lepadarea de sine, lepadarea de ego. Destul de dificil intr-o societate care cultiva egoul ,dar nu imposibil pentru cei care doresc sa se mantuiasca.

 

Liliana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s