Imaturitate emotionala = suferinta

-Suntem stresati pentru ca in fiecare zi calcam pe Fiinta noastra. De mici am fost dresati sa cultivam egoul pentru a ne putea integra intr-o societate care ne vrea sclavi si astfel am ajuns sa avem un job care nu ne implineste ,un partener/partenera care nu ne implineste ,o viata sociala care nu ne implineste si asta pentru ca asa ne-au spus altii ca este bine pentru noi.Numai ca acest „bine” ,in timp, se transforma in suferinta, frustrari , deci … STRES.

-Probabil ca in ultima perioada ,marea majoritate, simtiti incarcatura emotionala negativa la nivel personal si la nivel macro .Parca se intampla ceva ce-i determina pe multi dintre semenii nostrii sa-si piarda controlul ,scindarea dintre oameni a atins cote alarmante si totusi de ce acum ? Fiecare dintre noi este „dotat” cu un corp emotional care este format din incarcatura istorica cu care vine in aceasta viata , apoi durerea mamei (care vrem sau nu se transmite copilului) si nu in ultimul rand durerea pe care o adaugam in viata prezenta (daca nu realizam ca este timpul sa vindecam ). Revenind la incarcatura emotionala istorica, la durerea acumulata in timpul vietilor anterioare ,este suficient sa aruncam o privire in urma la razboaiele , crimele ,atrocitatile comise de…sa zicem 2000 de ani (de la venirea lui Iisus ) si ne mai intrebam de unde atata negativitate. A fost o perioada lunga, prea lunga in care a domnit egoul , si inca o face ,creand o realitate monstruoasa , falsa , suprimand Sinele autentic ,Fiinta fiecarui individ . Iisus ne-a indemnat sa ii urmam calea cultivand iubirea si pacea ,iar realitatea demonstreaza opusul.In prezent traversam o perioada de profunde transformari la nivel vibrational care se manifesta prin purificari interioare personale ,prin eliberarea si vindecarea emotiilor negative acumulate. Ajuta foarte mult iertarea, iubirea ,rugaciunea si …rabdarea ,adica spiritualizarea prin transcenderea egoului ,permitand Sinelui sa se manifeste la adevaratul sau potential .Aceasta este adevarata Fericire.

-Pentru ca sunt multi cei care m-au intrebat cu ce ne influenteaza durerea, trauma mamei ,pot sa sintetizez intrebandu-va : de cate ori ati auzit-o pe mama voastra ,la suparare ce e drept , spunand „daca nu erai tu…” , ” uite , din cauza ta … ” , „cate sacrificii am facut pentru tine , iar tu..” ? Sa nu uitam si perioada comunismului ,care pentru mame a reprezentat o trauma ,suferinta.Tot bagajul informational ,emotional ,concepte, conditionari , credinte care apartin mamei si au fost transmise in timpul copilariei juvenile ,sunt in subconstient , SUNT ACOLO ,chiar daca consideram ca sunt ingropate , de fapt este o iluzie , pentru ca ele fac parte din destinul nostru si multe dintre ele se reactiveaza pe parcursul vietii ,la stimulii externi. Pentru a nu perpetua durerea mamei este necesar sa iertam ,sa iubim si sa ne rugam. Rugaciunea are putere mare , face parte din noi , este hrana Fiintei noastre. Va spun din proprie experienta. Stiu ca multi nu mai au credinta (sau isi amintesc de ea cand trec prin situatii traumatizante) , au devenit ignoranti ,dar nu realizeaza ca sunt inconstienti spiritual , sufleteste sunt morti.

-Este vizibil cate frici au adultii : stima de sine scazuta, lipsa de incredere, frica de bandon,  de a nu fi acceptat ,etc. Dureri,traume datorate programarii conceptuale din copilarie si nu numai. Toate acestea reprezinta imaturitate emotionala care conduce la dependente .

-De cate ori deschid subiectul referitor la relatiile de cuplu specifice dimensiunii fizice in care traim si anume co-dependenta ,care de fapt exclude iubirea autentica , reactia unanima este : „asta este o prostie, pentru ca asa este de cand lumea”. Intrebarea mea este : Cine a decretat o relatie de co-dependenta ca reprezentand normalitatea (ce e drept de cand e lumea ) ? Nu pot sa nu observ ca in astfel de relatii predomina suferinta, controlul, exploatarea slabiciunilor partenerului .Intr-o relatie autentica de iubire cei doi parteneri evolueaza pe baza diferentelor dintre ei ,se sustin reciproc ,pentru ca nu sunt dominati de ego.

-Alt exemplu de imaturitate emotionala :  Barbatii incordati ,stresati atunci cand nevestele lor se afla prin zona ,parca ar fi constipati. Deci, este vorba de Frici ,adica relatii de co-dependenta .O relatie de iubire autentica este caracterizata,in principal prin libertate, ,incredere,deci fara FRICI (fricile sunt de la ego ,adica suferinta). Ce pot sa va spun dragi barbati care treceti prin aceste situatii nu tocmai placute (de incordare) , sa stiti ca un corp incordat, conduce la boala. Iertare daca am lezat vreun barbat . Articolul nu  face referire la barbatii puternici.

-Oricat de detasata as fi ,nu pot sa nu observ „calitatea” multor semeni de-ai nostri de a se identifica cu ceea ce detin ,chiar prin expunere ostentativa, sau mai bine spus cu ceea ce nu sunt. „Ma innebunesc” dupa cei care se prezinta : „sunt fiul / fiica lui …” ,nerealizand ca de fapt se anuleaza din start .Parca exista o teama de a fi autentic ,de a fi tu. A fi al altcuiva tradeaza vulnerabilitate, lipsa de incredere , de stima de sine , in concluzie DEPENDENTA. Un om puternic care isi cunoaste valoarea si are incredere in potentialul sau , are curajul sa se prezinte asa cum este el ,nu cu ceea ce detine. Este important ceea ce ai sau ceea ce esti ?

Liliana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s