Parcurgem vremuri tulburi ,de noapte a mintii

Toti cei ce umbla dupa placeri,de orice fel,nu vor scapa de primejdii,caci sub orice placere e incolacit un sarpe .Dupa cuvantul Sfintilor, toata stradania diavolului aceasta era si este , ca sa desfaca dragostea sufletului nostru de Dumnezeu si s-o lege de orice altceva afara de Dumnezeu.Drept aceea vrajmasul,ca sa-si ajunga tinta faradelegii ,imbie sufletului ispita intai,cea prin placere,aducandu-i momeli placute la vedere si bune la gustare -potrivite cu fiecare putere franta a sufletului,in parte, iar pe trup il impinge sa le implineasca cu lucrul si sa le faca tot mereu.Vrea vicleanul ,ca pe niste lipsiti de bucuria vederii lui Dumnezeu , pe care ne-a furat-o ,sa ne mangaie invatandu-ne sa iubim placerea , binestiind vicleanul ca asta stinge iubirea de Dumnezeu si intuneca mintea de la vederea Lui”  (Parintele Arsenie Boca).

-„Lasa-i sa te judece.Lasa-i sa te inteleaga gresit.Lasa-i sa te barfeasca.Parerile lor nu sunt problema ta .Tu ramai un om bun, iubeste si simte-te liber in autenticitatea ta.Indiferent ce spun sau fac altii , sa nu indraznesti sa te indoiesti de valoarea ta sau de frumusetea adevarului tau. Continua sa stralucesti asa cum o faci deja ” ( Scott Stable).

-Ar trebui sa luam exemplul pasarilor , sa descoperim libertatea „ zborului „ , sa depasim barierele impuse de Frici .La inceput poate parea imposibil ,dar cu timpul , cu efort si exercitiu zilnic ,invatam sa folosim aripile , sa devenim capabili sa ne ridicam in vazduh si sa strabatem distante lungi , pentru a ne atinge telul. Si doar prin credinta putem descoperi ceea ce se afla in stare latenta in interiorul nostru : adevarata libertate, regasirea Sinelui .

-Iubirea 2 in 1 ,unica ,autentica ,iubirea ce uneste cele doua parti ale intregului , utopica pentru cei mai multi pentru ca intalnirea celor doi in Planul fizic poate avea loc doar cand se realizeaza sincronicitatea ,adica atunci cand au atins acelasi nivel de evolutie spirituala de transcendere a EGO-ului.

Liliana

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s