„Atunci cand elevul este pregatit , apare si invatatorul.” Lao Tzu

0 LUMINA

 

NOI , IN ESENTA ,SUNTEM CONSTIINTA .Ceea ce oamenii nu stiu  este ca in marea majoritate a timpului sunt inconstienti spiritual.  Este acea noapte a mintii de care vorbea parintele Arsenie Boca. Inconstientul este constiinta “neexploatata” constient.  Mintea, cu tot bagajul de conceptii , credinte,tipare implantate inca din copilarie ,este un filtru opac ,o pacla  in fata constiintei si atunci perceptia fiecaruia este determinata de aceste conceptii. CEEA CE PRIVIM CU OCHII FIZICI  NU ESTE REALITATEA. CONCEPTIA COMANDA PERCEPTIA. Percepem constient  atat cat ne permit conceptiile  ,limitarile autoimpuse de mintea egotica ,deci se poate spune ca ziua dormim ,fiind inconstienti spiritual , iar noaptea suntem in starea de trezie ,deoarece mintea nu mai ruleaza vrute si nevrute , intre trecut si viitor. Conditionarile,tiparele impuse prin programare si acumulate in subconstient , in timp au generat frici patologice ,deci rani emotionale.Fricile sunt cele care hranesc egoul si care ne mentin in trecut sau viitor.E nevoie de munca interioara personala pentru identificarea ranilor si vindecarea lor,pentru ca aceste rani emotionale ne mentin in negativitate , in suferinta ,oprind evolutia spirituala .Acesta este motivul incarnarilor repetate .Fara transcenderea egoului ,fara depasirea fricilor care nu sunt decat iluzii ale mintii ,nu se poate realiza evolutia. Alegerea de a  lupta cu Fricile nu este cea mai indicata solutie, pentru ca atunci cand opui rezistenta unei situatii nu faci decat sa o imputernicesti .  E necesar sa intelegem ca Frica face parte din noi ,cel mai bine este sa o acceptam , sa o identificam si sa o depasim.  Sa ne acceptam asa cum suntem cu plusuri si cu minusuri ,sa nu ne mai judecam si sa actionam constient pentru  evolutia noastra ca  indivizi. Toti gresim , nu suntem perfecti ,suntem parte din intreg , suntem intregul :alb – negru , masculin-feminin, bine-rau , important este sa ne acceptam si sa ne iubim. EGOUL- EUL PRETENTIEI – este cel care nu accepta sa-ti …. accepti si minusurile  ,pentru ca nu suporta sa fie mai prejos de ceilalti , de aceea te determina sa porti masti  :  o masca in fata sefului, o masca in fata partenerului , o masca … ca nici tu nu mai stii care esti TU.

Pentru majoritatea oamenilor, trezirea spirituala este un proces gradual , prin constientizari. Traim astfel de vremuri ,chiar daca pentru multi este o utopie , transformarile constiintei se intampla si se vor accentua, pentru unii subtil , pentru altii prin adevarate crize spirituale . Rareori se intampla deodata, dar in cele mai multe cazuri  se petrece datorita unei suferinte intense. Cand  se intampla brusc  o percepi ca pe  A DOUA NASTERE  , DEVII  ALT OM . Socul initial este imens ,dar in timp vei realiza  cat de benefic este ,vei simti o pace si o liniste interioara  pe care nu le-ai experimentat pana atunci ,de fapt  vei deveni constient de gandurile tale , si ajungi sa fii propriul observator, martor al acestora.  Nu te mai identifici cu mintea care te mentinea departe de prezent , ci doar in suferinta. Pentru a schimba ceva la nivel de mentalitate e nevoie sa treceti de tipare , de conditionari care va mentin in pozitia de sclavi ,dependenti de altii ,incapabili de a fructifica potentialul nativ ,comoara interioara -Sinele divin. Pentru a atinge starea de aliniere cu divinul din noi este nevoie sa fim constienti , Prezenti in Aici si Acum . A trai constient inseamna a trai responsabil , asumat , înseamnă a ştii că întotdeauna îti stă în putere să alegi cum să-ti exprimi intenţia , că în orice moment poţi să te întorci la o sută optzeci de grade şi să schimbi totul, nutrind încredere în tine ca o expresie a iubirii, inseamna credinta ,acceptare si intelegere a faptului ca viata este o curgere fireasca ,al carei liant este iubirea ,ca totul face parte dintr-un intreg ,ca intregul se manifesta in orice punct al sau si doar prin intermediul lui Dumnezeu. Aceasta este expresia iubirii necondiţionate. Iubirea e echilibrul perfect dintre generozitate şi recunoştinţă, iar cu ajutorul conştienţei poţi alege să trăieşti în această armonie.A FI CONSTIENT INSEAMNA A FUNCTIONA CONFORM TEHNICII OBSERVARII . OBSERVATORUL ESTE CONSTIINTA. ESTE VORBA DE OBSERVAREA PROPRIILOR GANDURI, EMOTII , ACTIUNI. Prin exercitiu zilnic. Cei al caror nivel de constiinta se afla sub pragul I , intampina piedici din partea egoului  , in ceea ce priveste Observarea.

TREZIREA SPIRITUALA  REPREZINTA :

-TREZIREA DIN IDENTIFICAREA CU MINTEA , CU GANDURILE , DIZOLVAREA EGOULUI ;

– DEVII CONSTIENT ,RESPONSABIL , FACI ALEGERI ASUMATE ;

– TRANSFORMAREA  CONSTIINTEI, CARE MODIFICA NU NUMAI MODUL CUM ESTE CREATA LUMEA, CI SI INTREGUL MOD DE A PERCEPE REALITATEA;

– DESCOPERIREA FAPTULUI CA NU AI NEVOIE SA ADAUGI NIMIC DIN EXTERIOR LA TINE INSUTI PENTRU A DEVENI PLIN , ASA CUM PRETINDE EGOUL , PENTRU CA TE IUBESTI NECONDITIONAT , DECI NU AI NEVOIE SA  DEVII MAI BUN, MAI FRUMOS , MAI MULT ,CI DOAR SA  DAI VOIE CREATIEI CARE ESTI ,CEEA CE ESTI  TU CU ADEVARAT SA IASA IN EXTERIOR ,SA SE EXPRIME .

Liliana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s