Trezirea spirituala = Libertate

divin

Fiecare dintre noi tezaurizeaza un potential care ne individualizeaza, suntem creatori, iar cand suntem aliniati cu divinitatea ,cand realizam ca ființa noastra este unită cu Divinitatea, traim experiența de a fi una cu Ființa Creatoare.Cea mai mare realizare si fericire a omului este ca prin munca interioara sa ajunga la acea esenta care il defineste : REGASIREA SINELUI, ADEVARATA LIBERTATE.

Vreau sa va prezint o poveste plina de morala , care ne invata , intr-un  mod simplu ,cum putem atinge fericirea ,fiind multumiti cu ceea ce suntem si avem ,fara sa râvnim la fericirea altora.

„O cioara traia in padure si era absolut multumita de viata  sa. Insa intr-o zi a vazut o lebada…“Aceasta lebada  este atat de alba”, s-a gandit cioara. “Si eu sunt atat  de neagra. Aceasta lebada trebuie sa fie cea mai fericita  pasare din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gandea. “De fapt”,  i-a raspuns lebada. “Simteam ca sunt cea mai  fericita  pasare din imprejurimi pana cand am vazut un papagal care avea doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai  fericita pasare care a fost creata”Apoi cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat:  “Am trait o viata foarte fericita pana cand am vazut un paun. Eu am doar doua culori, insa paunul   are o multitudine de culori.”

Mai tarziu, cioara a vizitat un paun de la gradina  zoologica si a vazut ca sute de oameni s-au adunat ca sa il  vada. Dupa ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de  paun. “Draga paun”, a spus cioara. “Esti atat de  frumos, in fiecare zi mii de oameni vin sa te vada. Cand  oamenii ma vad pe mine,  imediat ma gonesc. Cred ca esti cea  mai fericita pasare de pe planeta.”

Paunul a raspuns: “Am crezut dintotdeauna ca sunt cea mai  frumoasa si fericita pasare de pe planeta. Insa din cauza  frumusetii mele, sunt inchis in aceasta gradina zoologica.  Am cercetat cu atentie gradina zoologica si am realizat ca  cioara este singura pasare care nu este inchisa intr-o cusca. Asa ca zilele trecute m-am gandit ca daca as fi o  cioara, as putea sa hoinaresc fericit pretutindeni.”

Morala: Va regasiti in aceasta poveste ? Nu cumva aceasta este principala problema a noastra ? Comparandu-ne cu altii ne indepartam de noi ,de Sinele nostru.Pentru ca întotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai putin decat ai tu ,pentru ca totul este relativ. Asa ca invata sa fii fericit cu ceea ce esti ,nu te mai agata de ceea ce nu ai.

Liliana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s