Din lumea interioara adunate…

Daca esti focusat pe ceea ce nu iti place ,persisti in incapatinarea de a schimba lucrurile ,atunci nu esti prezent, vigilent si pierzi oportunitatile ,nu receptionezi mesajele transmise de Univers special pentru tine.

Sistemul va sfatuieste sa acumulati cat mai mult pentru a fi fericiti si impliniti .Dar pentru a avea mai mult si mai mult ,pentru a fi in trend , aveti nevoie de bani , iar pentru aceasta deveniti dependenti de munca ,care la randul ei va tine departe de sufletul vostru (pentru ca mintea este suprasolicitata) ,de cei dragi .In timp apare surmenajul , stresul , boala. Se pare ca sistemul va promite ceva ,dar in realitate acea fericire si abundenta promise se transforma in suferinta. „Este simplu,atat de simplu, incat devine de neinteles” spunea N.Stanescu. Simplitatea este secretul unei vieti fericite ,neidentificarea cu efemerul (bani,bunuri materiale, functii ) ,pentru ca pentru toate acestea exista un pret. Pretul este neglijarea sufletului .Putem detine bunuri materiale ,dar in aceiasi masura sa ne ocupam si de suflet . Exagerarea in una din cele doua zone ,material-spiritual , conduce la dezechilibru ,apare o disfunctionalitate .Ancorarea in zona materiala este o manipulare pentru ca iti suprasolicita mintea ,amplifica grijile , iti da iluzia puterii ,deci exacerbeaza egoul ,astfel vei fi suficient de devitalizat pentru a mai avea timp de suflet. Omul care se ocupa de evolutia sa spirituala,de integritatea sa mentala, fizica si sufleteasca, aloca timp in fiecare zi pentru a mentine legatura cu divinitatea , pentru a cere ghidare interioara in ceea ce privesc deciziile pe care sa le ia. Cei care nu au credinta , isi pun increderea in cei din jur ,iau decizii in functie de sfaturile lor ,care nu se potrivesc cu identitatea lor .De aceea ratacesc Calea.

Adevarul reprezinta cea mai mare frica a omului ,de aceea il tine ascuns .Cine fuge de adevar ,fuge de el. Adevarul esti TU,este lumina, divinul din tine si daca nu ai curajul sa deschizi usa in spatele careia ti s-a spus ca este bau-bau ,nu vei simti ca traiesti ,nu vei afla ceea ce a transmis Iisus prin mesajul : „Eu sunt Calea ,Adevarul si Viata”.

In viziunea mea ,in Planul terestru exista oameni programati sa aiba o personalitate de sclav (cei mai multi) , oameni cu personalitate de stapan si mai este o categorie ,putini ce-i drept, asa zisi rebeli , inadaptati (in acceptiunea celor multi) care au curajul sa fie autentici si care sunt ghidati de constiinta lor,adica au iesit din rand , din tipare.

Oamenilor le este frica de adevar pentru ca asa au ramas setati din copilarie .De cate ori erau autentici , adultii ii certau si implicit le transmiteau mesajul ca gresesc .Astfel ,pentru a se adapta si a-si multumi parintii au invatat sa minta. De atunci se mint si mint ,transformand minciuna intr-un modus vivendi , nerealizand ca in acelasi timp cresc Fricile (egoul) ,iar Fiinta ,identitatea lor este suprimata ,sufocata de atatea masti. Si doare ,pentru ca asta face egoul : se hraneste cu suferinta,durere , frustrari, furii, in timp ce spiritul , iubirea, bucuria ,bunatatea , se ofilesc .

Abia atunci cand viata ne reduce la tacere putem auzi vocea interioara ,ne intoarcem la divinitate. Oamenii devin constienti cand mintea tace . Mintea tace cand suntem fortati sa privim adevarul in fata ,de cele mai multe ori prin situatii limita, socante.

Zilele trecute imi spunea o cunostinta ca fara ego nu poti functiona in societate .Oare asa sa fie ? Batranii nostrii intelelepti ,carora am avut grija sa le intoarcem spatele , tot cu ego au trait ,cand mulgeau vaca sau praseau ? Sa fim seriosi ,e o exacerbare a consumerismului , alimentat in permanenta de mass-media ,prin diverse mesaje care s-au implantat in subconstient si i-a inebunit pe oameni. Au ajuns sa aiba mintea atat de ocupata incat au uitat de ei , de sufletul lor, au uitat sa iubeasca, sa fie romantici , afectuosi .Au devenit conflictuali ,se victimizeaza pentru a primi o farama de atentie ,pe care o confunda cu dragostea. Ego este pentru cei care se identifica cu lucruri efemere, care le creaza placere si fericire de moment .Cei ancorati in material sunt condusi de ego si au un nivel de constiinta scazut .Nu spune nimeni sa ai nivelul de constiinta al lui Arsenie Boca sau al lui Iisus si sa traiesti la manastire ,dar putem atinge macar nivelul la care au ajuns bunicii nostrii. Traim vremuri in care e nevoie sa ii cautam sa ne ajute sa iesim din intunericul mintii ,sa reinvatam sa ne bucuram de viata , sa fim smeriti, sa ne comportam civilizat ,sa ne reconectam cu divinitatea, pentru ca pana la urma important este sa cream un echilibru intre materie si spirit. Dar pentru aceasta e cazul sa readucem spiritul in materie,altfel suntem pierduti.

Liliana

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s