“Adevarul nu este intotdeauna frumos, nici cuvintele frumoase nu sunt intotdeauna adevarate” – Lao Tse

-“Adevarul este intotdeauna la mijloc” – proverb romanesc.
Ce ascund aceste cuvinte ale batranilor nostrii intelepti ? Inseamna ca adevarul nu este doar alb sau doar negru ,ci reuneste cele doua parti ale intregului :feminin – masculin.Adevarul nu se afla la extreme ,ci in punctul de echilibru ,acolo ne regasim pe noi ,Sinele nostru, acolo se afla Cunoasterea . A te auto-cunoaste implica acceptarea ambelor aspecte masculin-feminin ,alb-negru, lumina-intuneric,bine-rau. Cand te indepartezi de punctul de echilibru , dai nas in nas cu minciuna. De aceea oamenii mint, pentru ca adevarul doare , ii pune fata in fata si cu partile mai putin bune din ei. Numai ca ei nu stiu ca adevarul te elibereaza,iti arunca toate mastile,in adevar se afla puterea .
“Adevarul nu este intotdeauna frumos, nici cuvintele frumoase nu sunt intotdeauna adevarate” – Lao Tse

-S-au inmultit proorocii mincinosi, maestrii inaltati, semn ca oamenii nu mai au credinta (incredere in divinitatea din ei). Sunt focusati pe rezultate , iar acesti falsi profeti le promit rezultate imediate ,dar ceea ce se obtine pe termen scurt ,gen ” cum sa fii fericit in 10 pasi” ,nu reprezinta Calea cea dreapta ,pe termen lung se dovedeste a fii o pierdere.Calea lui Iisus este Crucea.

-Transforma Frica in creativitate .Cand vei realiza de cat de multe lucruri valoroase esti capabil ,cand vei realiza ca tocmai acea latura a ta care ti-a fost suprimata de-a lungul timpului ,reprezinta de fapt ceea ce iti aduce bucurie si te implineste ,vei capata incredere in tine. Aceasta este Credinta ,increderea in divinul din tine , al carei loc a fost ocupat de Frici atat de mult timp .Frici nerealiste induse de altii ,prin credinte false care s-au implantat in subconstient si iti conduc viata ,fara sa realizezi ca esti pe un drum gresit ,pavat cu suferinta si neimpliniri.

-Nu sunt de acord cu indemnul : “ Daca vrei sa te schimbi , schimba-ti credintele”.Tu nu ai nevoie sa adaugi nimic la tine ,tot ce ai de facut este sa nu te mai identifici cu mintea subconstienta , pentru ca acolo sunt credintele care iti coordoneaza viata si iti determina destinul. Nu ai nevoie de credintele implantate de altii , nici de credinte nou create , pentru ca nu sunt ale tale , sunt ale mintii si te orienteaza catre extreme : ori te transforma in sclav creandu-ti impresia ca nu esti capabil sa treci o anumita limita, ori te transforma in stapan ,invincibil, cu drepturi depline de a domina si controla pe ceilalti. Amandoua sunt extremele aceleasi situatii , cele doua fatete ale egoului , te descentreaza de la punctul 0, de la echilibru, la care functioneaza Universul .Functionand contrar legilor Universului se traduce prin auto-agresiune si agresiune, deci suferinta . A fi centrat ,prezent, este sinonim cu a fi integru ,a lua decizii responsabile care nu te afecteaza pe tine si nici pe ceilalti . Tot ce ai de facut este sa ai Credinta , sa ai incredere in tine (in divinul din tine ), in constiinta ta . Constiinta este Credinta care te conduce pe Calea ta , te mentine in echilibru,pe frecventa divinitatii ( a iubirii neconditionate).

-Credintele limitative sunt lanturi care te tin legat ,dependent de situatii si oameni care CREZI tu ca detin acel ceva pe care tu nu poti sa-l atingi. In realitate ,mintea subconstienta, prin aceste credinte ,te tine pe loc, deoarece te determina sa percepi necunoscutul, acea zona neexplorata ,ca pe un pericol. De aceea, multi oameni doresc schimbarea ,dar foarte putini o fac .Pentru ca au Frici. Iluzorii, bineinteles, dar periculoase in acelasi timp pentru ca iti determina destinul. Cum s-au nascut aceste frici, pentru ca nu sunt acolo, in interiorul tau, de ieri de azi? Pai ,sa incepem cu primii ani de viata .De cate ori ati fost certati ,judecati cand greseati ceva ? Toate corectiile, neacceptarea celor din jurul tau ti-au suprimat identitatea si au sadit in tine Frici , care au crescut si ti-au blocat cresterea potentialului tau , a copilului interior, al Sinelui. Fricile patologice reprezinta o usa in spatele careia esti TU. Ce anume te opreste sa o deschizi ? Ce ti se poate intampla daca o faci ? Daca nu o faci ,ramai in aceleasi situatii frustrante.

-Universul functioneaza in deplina armonie pe baza unor legi ,iar cea mai importanta este cea a iubirii neconditionate.Fricile patologice traduse prin sentimente negative si anume : furia, ura, tristetea, panica,razbunarea,barfa,etc reprezinta auto-agresiune si agresiune asupra celorlalti ,deci dizarmonie ,atitudine indreptata impotriva divinitatii.Aceste sentimente negative aduc moarte spirituala, sufleteasca si ne indeparteaza de la Calea Adevarului.

Liliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s