Maxime

 

-A fi  bogat in exterior ( bani, functii ,inteligenta) nu iti asigura un loc in Rai.

-Simturile ne sunt date pentru a depasi vulnerabilitatile corpului ,nu pentru a abuza de ele.

-Omul este legatura intre divin si materie . Ceea ce percepem cu cele cinci simturi este la nivel de forma si reprezinta natura primara a omului,insa exista o lume intangibila ,subtila ce tine de natura superioara ,spirituala. Aceasta poate fi perceputa de la sine la sine ,prin iubire. Aceasta este diferenta intre a „privi” si a „vedea”. Ceea ce privim cu ochii fizici este umbra , reflectia egoului , iar ceea ce vedem este sufletul.

-Rugaciunea este despre a cere sau a multumi , a fi recunoscatori ? Atunci cand cerem transmitem mesajul insuficientei, a nemultumirii ,a recunoasterii separarii noastre de Dumnezeu. Ceea ce primim la un moment dat in viata noastra este compatibil cu ceea ce oferim.

-Pentru regasirea de sine un pas important il reprezinta rafinarea simturilor cu care percepem realitatea fizica.

-Constiinta divina este un punct care reuneste Totul. Acesta este Adevarul ce poate fi „vazut ” doar cu sufletul.

-Cerul vizibil nu este limita. Limita se afla doar in minte. Cerul spiritual, invizibil cu ochii fizici, este constiinta.

-Viitorul unui om este determinat de sentimentele pe care le nutreste .In majoritatea cazurilor, trecutul scrie viitorul , retrairea in permanenta a pacatelor noastre .Atasamentele , neiertarea ne impiedica sa facem pace cu trecutul si precum nevasta lui Lot ramanem impietriti in aceiasi dimensiune a constiintei fricii si suferintei . Viitorul exista deja la nivel subtil , in orice moment , doar ca nu il percepem la nivel de forma . Schimband interiorul ,golindu-l de acele conceptii, atitudini care determina sentimentele si perceptia noastra si a exteriorului , doar atunci putem schimba viitorul.

 

Liliana

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s